• Dolar
    32.450
  • Euro
    34.829
  • Ç.Altın
    4.091
  • Altın
    2.439
KIRIKKALE
25°

KENYA BÜYÜKELÇİSİ’NDEN KIRIKKALELİ İŞ İNSANLARINA İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

ASKON Kırıkkale Şubesi, Doğu Afrika'nın ekonomi, ticaret ve lojistik merkezi olarak kabul edilen Kenya ile ticari fırsatların masaya yatırıldığı önemli bir toplantıya evsahipliği yaptı.


ÖNEMLİ TOPLANTI 

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kırıkkale Şubesi, Kırıkkale’de üretim yapan sanayi ve ticaret firmalarının Afrika pazarına ulaşması noktasında girişimlerini hızlandırdı. ASKON Kırıkkale Şubesi, Doğu Afrika'nın ekonomi, ticaret ve lojistik merkezi olarak kabul edilen Kenya ile ticari fırsatların masaya yatırıldığı önemli bir toplantıya evsahipliği yaptı. Kenya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Leonard Ngeywa Boiyo’nun yanı sıra Ticaret Müşaviri Esther w. Njoroge ile Kenya İstanbul Fahri Konsolosu ve ASKON Kenya Temsilcisi, Kay İnvestment Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil katıldı. Toplantının açılışında konuşan ASKON Kırıkkale Şube Başkanı Savaş Geyik, ASKON’unun geride bıraktığı 25 yılda, 13 binden fazla üyesi, 2,5 milyonu aşan istihdamı, 30 milyar doları bulan ihracatı ile sürekli büyüyen bir ekonomik güç olduğunu ifade etti.

 

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ 

“Bu büyük ailenin üyesi olan ASKON Kırıkkale, şehrimizin kalkınmasına katmak sağlamak amacıyla adımlar atmakta ve gayret sarfetmektedir” diyen Savaş Geyik, Afrika pazarının önemli noktalarından birini temsil eden Kenya yatırım ve ticaret fırsatlarının değerlendirilmesine katkı sağlamaktan duydukları memnuniyeti diye getirdi. İşadamlarının yoğun ilgi gösterdiği geniş katılımlı programda Kenya Büyükelçisi Leonard Ngeywa Boiyo, ülkesinin ekonomik ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgiler aktardı. Kırıkkaleli işadamları ile yatırımcıları Kenya ile işbirliğine davet eden Büyükelçi Baiyo, Türkiye-Kenya arasında giderek güçlenen ilişkilerden duydukları memnuniyeti ifade etti.Kenya’ya yönelik ticari fırsatlar, yatırım imkânları ve işbirlikleri toplantının ana konusunu oluşturdu. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda şehrin ihracatçı firmaları, işadamları ve yetkililerinin katıldığı toplantıda, Kenya İstanbul Fahri Konsolosu ve ASKON Kenya Temsilcisi, Kay İnvestment Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

ASKON SAVAŞ GEYİK’LE CANLANDI

İlginizi Çekebilir

ASKON KIRIKKALE’DEN YURTDIŞINDA TİCARET HAMLESİ

İlginizi Çekebilir

İŞYERİNİ BASTILAR 72 SAAT SÜRE VERDİLER

Haber Yorumları

Yorum Yaz

13660

Hakkımızda

#

İletişim

Kirikkalekusu.com

info@kirikkalekusu.com

2147483647

2147483647